ΑΝΈΚΔΟΤΑ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ



Συστατικά

  • λιγοτερο απο 1/2 κ εντερο χοιρινο
  • 1κ κιμα μοσχαρισιο
  • 1κ κιμα χοιρινο
  • 2 ξερα κρεμυδια
  • 1,5 πρασο
  • 1 πρασινη πιπερια
  • 1-2 πιπεριες φλωρινης
  • λιγο λαδι αν ο κιμας δεν εχει λιπος

Μπαχαρικα
  • μπαχαρι
  • μοσχοκαρυδο
  • κιμυνο
  • ριγανη
  • παπρικα γλυκεια
  • μπουκοβο
  • αλατι - πιπερι

Οδηγίες

  1. Πλενουμε πολυ καλα τα εντερα και τα αφηνουμε λιγο στην ακρη μεσα σε λεκανη με νερο να μην στεγνωσουν.
  2. Σε μια λεκανη βαζουμε τους κιμαδες ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα ψιλοκομμενα.
  3. Ζυμωνουμε παρα πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα και γεμιζουμε το εντερο φτιαχνοντας μικρα η μεγαλα λουκανικα.
  4. Παντα δενουμε μια ακρη γεμιζουμε καλα να μην εχει αερα το εντερο κοβουμε και δενουμε ξανα.
  5. Οταν τελειωσουμε τα κρεμαμε εξω στον αερα 1-2 ημερες να στεγνωσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι αναλογιες βεβαια στα υλικα μπορουν να αλΛαξουν αναλογως τα γουστα σας αν πχ τα θελετε πιο καφτερα. Αν θελετε κανετε με κιμα κοτοπουλο αλλα θα γινουν πιο στεγνα.  Εγω τα κανω στο κενγουντ που εχει εξαρτημα οποιος δεν εχει μπορει με το χωνι για λαδι λιγο κουραστικο αλλα κανει δουλεια. Αν σας μεινει εντερο πλυμενο παντα, στην καταψυξη για αλλη φορα.